Novosti

Održana konferencija za medije i predstavljanje projekta ”Tuhelj ZA mlade!”

 

 

 

 

U petak 10.11.2017. održana je konferencija za medije i predstavljanje projekta ”Tuhelj ZA mlade!” kojemu je cilj stvaranje poticajnog društvenog i ekonomskog okruženja za ostvarenje punog potencijala mladih u Tuhlju te podizanje svijesti zajednice i mladih o važnosti sudjelovanja mladih u procesima donošenja odluka.

Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s 45 tisuća kuna, a njegova je ukupna vrijednost 58.500 kuna. Ukupno 13 projektnih aktivnosti obuhvatit će oko 330 korisnika, 19 volontera i 13 aktivnosti. Izravni korisnici su mladi – srednjoškolci, zaposleni i nezaposleni, mlade obitelji, mladi volonteri i javna uprava.

”Nakon ove prve aktivnosti, medijskog predstavljanja projekta, 25. studenoga očekuje nas jednodnevna edukacija za mlade, organizacije civilnog društva koje djeluju na području općine, Savjet mladih općine Tuhelj i lokalnu samoupravu, o javnim politikama za mlade, a formirat će se online upitnik  i tri fokus grupe u svrhu procjene problema i potreba mladih u općini, koje će činiti mladi od 15 do 30 godina – srednjoškolci i studenti, nezaposleni i zaposleni te članovi udruga civilnog društva. Organizirat će se i dvije javne akcije s ciljem informiranja mladih i građana o lokalnom programu za mlade i aktivnom uključenju mladih u procese donošenja odluka, kao i prigodni cjelodnevni sportski turnir i koncert”, istaknula je prilikom predstavljanja projekta zamjenica načelnika Općine Tuhelj Veronika Kolman.

Središnju aktivnost projekta predstavlja izrada Lokalnog programa za mlade Općine Tuhelj, koji će pružiti strateški okvir politika za mlade te pregled stanja i potreba mladih, na temelju kojih će se u sljedećih pet godina raditi i kvalitetno provoditi projekti i programi usmjereni mladima.

Osim predstavnika medija, konferenciji su prisustvovali i zainteresirani mještani Općine Tuhelj, načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja, predsjednik Općinskog vijeća Općine Tuhelj Robert Romić i predsjednica Društva Naša djeca i ravnateljica OŠ Lijepa naša Snježana Romić.

 

 

 

 

 


Napišite komentar