Novosti

Održana javna tribina za izradu novog pravilnika o novčanim pomoćima studentima i učenicima

U subotu 04. veljače održana je u OŠ Lijepa naša javna tribina o izradi novog pravilnika o kriterijima i postupku dodjele pomoći učenicima srednjih škola i studentima.

Na početku tribine sve prisutne je pozdravio zamjenik načelnika Mladen Hercigonja, a stručni suradnik JUO Tomislav Tramišak održao je kratku prezentaciju o važećem Pravilniku kako bi se prisutni bolje upoznali s trenutnim stanjem dodjele novčanih pomoći.

Tribinu je vodila voditeljica LAG-a Zagorje – Sutla Tajana Broz. Prisutni studenti i općinski vijećnici radili su u tri grupe u kojima su konstruktivno raspravljali o pitanjima vezanima uz načine dodjele pomoći, bodovanje različitih fakulteta, više izdvajanja za deficitarna zanimanja, uvođenje socijalnog kriterija i  kriterija izvrsnosti te o olakšavanju administrativnog aspekta prijave na natječaj.

Na tribini je od strane studenata u Komisiju za izradu novog pravilnika izabran Darko Kuhar. Ostali članovi Komisije su: predstavnici Općinskog vijeća Veronika Kolman, Snježana Romić i Armando Slaviček te Paula Petrinec kao predstavnica Savjeta mladih Općine Tuhelj.

Na temelju donesenih zaključaka Komisija će sastaviti prijedlog novog pravilnika o kojem će odlučiti Općinsko vijeće Općine Tuhelj.

Napišite komentar