Novosti

Održan još jedan susret oldtimera u Tuhlju

U subotu, 28. rujna na ruti Veliko Trgovišće – Tuhelj – Klanjec – Mrzlo Polje, provozala nesvakidašnja kolona vozila. Naime, u suradnji TZ Biser Zagorja, Oldtimerskog kluba Hrvatsko zagorje i Hrvatskog saveza povijesnih-starodobnih vozila Zagreb, ulice mjesta preplavile su slikovita blještava vozila iz nekog drugog vremena. U susretu vozila okupilo se preko 120 učesnika  sa 79 vozila – što automobila što motorkotača kako iz okolnih mjesta Zagorja ali i iz Nove Gradiške, Zagreba, Slavonskog Broda, Ivanić Grada, Bjelovara, Siska…te susjedne nam Slovenije. „Šarena kolona“ na svom putu obišla je i Tuhelj te grad Klanjec gdje su mještani i svi zainteresirani mogli razgledati limene ljubimce starije od 30 godina. Tako su posjetitelji razgledali sad već unikatne primjerke Porshea, Bentleya, Alfa Romea ali i Mercedese, kombi vozila T2 i T3, Zastave, Fiata i  Forda. Učesnici su uz druženje imali i priliku upoznati i razgledati kulturne znamenitosti ovog kraja –  Spomen školu dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, Župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tuhlju te kriptu Župne crkve Navještenja Blažene Djevice Marije u Klanjcu sa sarkofazima obitelji Erdödy iz 17 stoljeća.

Direktorica TZ Biser Zagorja, Tatjana Petranović- Capar, istaknula je kako je ovaj oldtimer susret postao tradicija koju i dalje treba njegovati i širiti na još više starih vozila.

Ovom su susretu prisustvovali i zamjenica načelnika Općine Tuhelj, Veronika Kolman te tuheljski župnik, vlč. Dragutin Šengula. – Čast je biti dijelom ovakve manifestacije jer su ova vozila nešto što se rijetko viđa – istaknula je između ostalog zamjenica načelnika.

Vlč. Dragutin Šengula sve je okupljene pobliže upoznao s župom Tuhelj i župnom crkvom, pozvavši ih da slobodno vrijeme do polaska prema Klanjcu iskoriste za razgledavanje župne crkve, špilje i križnog puta.

Nakon druženja i okrijepe, stari limeni ljubimci su, uz zvukove truba i vesele poglede Tuhljana, nastavili svoj put prema novoj stanici i novom druženju.

 

 

 

 

 

 

 

 

Napišite komentar