Novosti

Održan 8. Sajmeni dan

U sklopu ljetne manifestacije Summer fest Tuhelj 2023 održan je 8. Sajmeni dan u organizaciji turističke zajednice “Biser Zagorja” i Općine Tuhelj.

Uz bogat i raznovrstan program posjetitelji su mogli uživati u prezentaciji starih zanata i domaćih proizvoda, dok je za najmlađe bio “Dječji kutak” uz face painting, magic show i radionice za djecu u kojima su sudjelovali DV Potočić Tuheljski, Udruga Kolovrat i Magic Vladimir.

Atraktivan dio programa bio je mimohod konjanika i konjskih zaprega središtem Tuhlja.

Dio programa bio je i Gastro show s posebnim naglaskom na kulinarske atrakcije-kuhanje gulaša i izbor najbolje gibanice-orehnjače.

U kuhanju gulaša sudjelovalo je 12 ekipa.  Stručni žiri na čelu s Tomislavom Špičekom ocijenio je da titulu najboljeg gulaša ove godine dobiva udruga vinogradara, vinara i prijatelja dobrog vina TRS Tuhelj, dok je drugo mjesto zauzela ekipa Škreblin a treće mjesto KU Munja.  Najbolju gibanicu -orehnjaču ispekla je Božica Brezak.

U zabavnom dijelu programa nastupile su Desinićke mažoretkinje, a za dobru zabavu pobrinuo se i glazbeni sastav “Zlatni kristali”.

 

 

Napišite komentar