Novosti

OBILJEŽEN PRAZNIK RADA

Tradicionalno događanje, proslava 1. maja, Praznika rada, u Tuhlju ni ove godine nije izostalo. Na igralištu kod tuheljske osnovne škole okupili su se mještani Tuhlja u organizaciji Općine Tuhelj i Kuburaške Udruge „Gromovi Zagorja“.

Sveti Križ obranio je prošlogodišnji naslov.

Od 2017. godine, izuzev pandemijske 2020. i 2021. godine, mještani Tuhlja tradicionalnim malonogometnim turnirom, zajedničkim druženjem te neizostavnim grahom obilježili su Praznik rada.
Na igralištu OŠ Lijepa naša snage je odmjerilo pet ekipa sela s područja Općine. Najuspješnija ekipa, kojoj je za rukom pošlo obraniti prošlogodišnji naslov je ekipa Svetoga Križa. Drugo mjesto osvojila je ekipa Tuhlja, ispred trećeplasiranog Črešnjevca, dok su Pristava i Trsteno zauzeli 4., odnosno 5. mjesto.
– Naši mještani su se jako dobro zabavili, što je prije svega i bio cilj ovoga druženja. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog događanja: Osnovnoj školi Lijepa naša na čelu s ravnateljem, Kuburaškoj udruzi „Gromovi Zagorja“, Into mediji na zahvalnicama, Karlu Sušecu koji je vodio organizaciju sportskog dijela, Darku Pavliniću za glazbeni program te našoj legendarnoj tuheljskoj kuharici, teti Mileni Poljanec. Dokaz da je grah bio stvarno odličan je i to da ga je ostalo vrlo malo. Posebno hvala ekipama i našim sumještanima koji su se odazvali u velikom broju i nadam se da se ta lijepa tradicija proslave 1. maja neće prekinuti – izrazio je zadovoljstvo prvomajskim druženjem u Tuhlju načelnik Općine Mladen Hercigonja koji se iskazao i u ulozi dijeljenja graha mještanima.

????Davor Žažar

 

Napišite komentar