Novosti

Obilježen Dan državnosti u Tuhlju

U Općini Tuhelj svečano je obilježen Dan državnosti. Program je započeo budnicom u 7 sati, nastupom puhačkog orkestra ”Mrzlo Polje”  te pucnjevima kuburaša  ”Gromova Zagorja” i ”Munje”. Govorom se prisutnima obratio načelnik Mladen Hercigonja:  ”Poštujte i volite svoju domovinu svaki dan. Poštenim radom, radom za opće dobro, međusobnim pomaganjem i uvažavanjem drugih i drugačijih.”

Program je nastavljen misom u Župnoj crkvi Uznesenja BDM koju je predvodio  vlč.  Dragutin Šengula, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika braniteljima na Novom groblju u Tuhlju, te pokaznom vježbom DVD-a Tuhelj.

U popodnevnim satima održan je tradicionalni sportski turnir tuheljskih udruga u 3 discipline: mali nogomet, potezanje užeta i belot. Svake godine jedna od tuheljskih udruga organizator je tradicionalnih sportskih igara udruga, a ove godine turnir je organizirala kuburaška udruga ”Gromovi Zagorja”.

Najboljima u belotu i potezanju konopa pokazala se lovačka udruga Srndač Tuhelj. U nogometu pobjedu je odnijelo Športsko društvo Tuhelj, drugo mjesto osvojile su Terme Tuhelj a treće Kuburaška udruga Gromovi Zagorja.

Druženje je  nastavljeno uz grah i dobru kapljicu u prostorima DVD-a Tuhelj.

Napišite komentar