Novosti

Obilježen Dan antifašističke borbe u Tuhlju

Povodom Dana antifašističke borbe 21. lipnja 2019. godine zamjenica načelnika Općine Tuhelj Veronika Kolman, predsjednik Općinskog vijeća Robert Romić i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Snježana Romić, uz prisustvo mještana Općine Tuhelj, položili su vijenac i zapalili svijeću ispred spomenika žrtvama fašizma u Tuhlju u parku kraj Osnovne škole Lijepa naša.

”Danas se prisjećamo generacije mladosti koja nam je svojom žrtvom izborila slobodu i ravnopravnost, ali i ostavila trajnu obvezu očuvanja i prenošenja antifašističkih vrednota na buduće generacije.
Ne samo jedan dan u godini, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, već svakodnevnim zajedničkim djelovanjem, znanjem i mogućnostima usmjeravati se ka boljem i tolerantnijem svijetu. Nejednakost, disproporcije u stupnju razvijenosti između bogatih i siromašnih, kršenje ljudskih prava razlozi su zbog kojih i danas postoji potreba za antifašizmom u smislu razvitka demokratskog i pravednijeg društva. Antifašizam danas u središtu pozornosti mora imati čovjeka, njegovo dostojanstvo, slobodu izbora, građanska prava, prava na jednakosti i slobodu, pravo na život dostojan čovjeka”, zaključila je svoj govor zamjenica načelnika Veronika Kolman.

Nakon obilježavanja u Tuhlju, predstavnici Općine Tuhelj položili su vijenac i  u Kumrovcu ispred spomenika Josipu Brozu Titu, zajedno sa županom Krapinsko – zagorske županije Željkom Kolarom, delegacijom Saveza antifašističkih boraca i antifašista Krapinsko – zagorske županije te delegacijama Općine Kumrovec i Grada Klanjca.

 

 

Napišite komentar