Novosti

OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVE VUKOVARA 1991. i DANA PADA VUKOVARA U TUHLJU

U subotu 17.studenog 2018.g. predstavnici Općine Tuhelj s brojnim mještanima zajednički su obilježili Dan sjećanja na žrtve Vukovara 1991.g. i Dan pada Vukovara. Na središnjem trgu u Tuhlju upaljeni su lampioni, uz minutu šutnje za poginule branitelje i prigodni govor načelnika Općine Tuhelj  Mladena Hercigonje.

Istoga dana u poslijepodnevnim satima održano je i središnje županijsko obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara kraj spomenika Lijepe naše u Zelenjaku. Počast gradu heroju odali su  delegacija Krapinsko – zagorske županije, delegacije braniteljskih udruga koje djeluju na području Krapinsko – zagorske županije, delegacije gradova i općina, MUP-a, Ureda državne uprave Krapinsko – zagorske županije i delegacija Vatrogasne zajednice KZŽ. U ime Općine Tuhelj počast gradu heroju odali su načelnik Općine Tuhelj  Mladen Hercigonja, zamjenica načelnika Veronika Kolman i predsjednik Općinskog vijeća Robert Romić.

I u mom gradu Vukovar svijetli

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine obilježen je 16. studenoga u OŠ Lijepa naša u Tuhlju tematskim satovima i paljenjem svijeća. Tijekom dana učenici predmetne nastave imali su satove povijesti posvećene gradu heroju, Vukovaru. Za učenike razredne nastave učenice 8. razreda održale su predavanje uz ppt prezentaciju. Po završetku nastave svi su učenici i učitelji zapalili lampione i ostavili ih da svijetle u počast svim stradalima, nestalima, žrtvama i gradu Heroju.


dav

Napišite komentar