Novosti

Obavijest vezana uz koronavirus

Zbog povećanog interesa javnosti i medija, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga će dana u 15,00 sati na svojim mrežnim stranicama objaviti najnovija saznanja u vezi koronavirusa.

Najnovije informacije o koronavirusu

Informacije o koronavirusu,  mjerama prevencije kao i sva nova priopćenja vezana za isto molimo Vas da pratite na stranicama Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije: 

Zavod za javno zdravstvo KZŽ

Ministarstvo zdravstva je objavilo posebni letak u kojem donose sve ključne informacije o koronavirusu koje trebaju znati građani.

‘Koronavirus uzrokuje virusnu bolest koja se manifestira simptomima sličnima gripi. Brzo se širi, mogu se zaraziti ljudi i životinje. U nekim slučajevima može dovesti do težih komplikacija respiratornog sustava ili smrti.

Cjepivo protiv koronavirusa zasad ne postoji, a rizične skupine podložne virusu su pušači, djeca i osobe starije od 65 godina.

Simptomi ove bolesti su: kašalj, grlobolja, temperatura, curenje iz nosa, glavobolja, otežano disanje i vrtoglavica.

Virus se širi izravnim kontaktom sa zaraženom osobom, kapljičnim putem (kihanje i kašljanje) te dodirom predmeta i površina izloženih virusu.

Kako bi izbjegli zarazu, Ministarstvo zdravstva predlaže nekoliko mjera: prati ruke, koristiti maramice, nositi masku, izbjegavati kontakt s domaćim i divljim životinjama te u konačnici, ako imate bilo kakvih nedoumica ili sumnjate da ste oboljeli, javite se liječniku’, stoji u letku.

U Općini Tuhelj nadležne službe aktivno prate situaciju vezanu uz širenje koronavirusa u Hrvatskoj, no s obzirom da na području Krapinsko – zagorske županije nema oboljelih,  zasada nema potrebe za poduzimanjem aktivnih mjera.

Naše mještane molimo da prate provjerene informacije na linkovima koje možete pronaći u ovoj objavi te da se ne prepuštaju panici ili glasinama.

Letak Ministarstva zdravstva

Video o sprečavanju zaraze

Napišite komentar