Novosti

Novosti iz škole i DND-a Tuhelj

sdr

Obilježavajući Dan sigurnog interneta i Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, u četvrtak 28. veljače, u školi je gostovao Teatar Tirena. Predstava #GENERACIJA bavi se utjecajem tehnologije na odrastanje te kvalitetu i način života. Kroz priču pratimo Iskru, djevojku koja većinu vremena provodi online. Postavlja se pitanje kako svijet bezbrojnih opcija u kojem smo sve manje u dodiru sa fizičkom stvarnošću utječe na pojedinca i kako se u tom svijetu nositi s emocijama. Predstava je organizirana u suradnji Škole i DND TUHELJ.

 

SURADNJA SA SAVJETOM MLADIH OPĆINE TUHELJ

U suradnji sa Savjetom mladih Općine Tuhelj u petak, 1. ožujka, organiziran je razgovor članova Savjeta mladih i bivših učenika škole sa učenicima 8. razreda na satu razrednika. Kako bismo učenicima olakšali donošenje teške odluke o odabiru budućeg zanimanja, potrebno ih je dobro informirati o vrstama i programima srednjih škola i fakulteta. Naši gosti iznijeli su svoja iskustva dosadašnjeg školovanja i odabira zanimanja.

Na vrlo zanimljiv i  veseo način razgovarali su s osmašima o specifičnostima svojih srednjih škola, fakulteta i zanimanja. Bilo je tu puno informacija, praktičnih savjeta i anegdota koje su učenici rado poslušali te postavljali pitanja na tu temu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napišite komentar