Novosti

Natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih novčanih pomoći 2017./18.

Općinski načelnik je, sukladno odredbama Pravilnika o kriterijima i postupku za dodjelu novčane pomoći učenicima srednjih škola i studentima, objavio natječaj za dodjelu novčanih pomoći učenicima i studentima u školskoj/akademskoj godini 2017./18.

Natječaj je otvoren od 02.10.2017. do 31.10.2017. godine. 

Ove godine po prvi puta se primjenjuje novi Pravilnik kojim su izmijenjena pravila i uvjeti za ostvarivanje novčanih pomoći. Pravilnik je donijelo Općinsko vijeće na svojoj sjednici 20. rujna 2017. godine te u njemu možete pročitati odredbe vezane uz uvjete za prijavu na natječaj kao i postupak bodovanja pristiglih zahtjeva.

Novost u dodjeli učeničkih pomoći je u tome što se iste dodjeljuju, uz učenike koji žive u mjestu školovanja (učenički domovi),  i učenicima koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Kod studentskih novčanih pomoći, novost je u tome što će se pomoć dodjeljivati stupnjevito prema broju ostvarenih bodova. Studenti koji po prvi put upisuju semestar i nisu u radnom odnosu ostvaruju pravo na osnovni dio pomoći, a viši iznos moći će ostvariti studenti koji ostvare dodatne bodove na temelju socijalnog kriterija, uspjeha u školovanju ili školovanja za deficitarna zanimanja.

Tekst natječaja, potrebne obrasce i novi Pravilnik možete pronaći na linkovima u nastavku, a za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite u Jedinstveni upravni odjel Općine Tuhelj na 049/556-105.

Pravilnik za dodjelu novčanih pomoći

novčane pomoći – studenti 2017-18 – izmjene 09.10.2017.

OBRAZAC- zahtjev za studente

novčane pomoći – učenici 2017-18

OBRAZAC- zahtjev za učenike

izjava – članovi kućanstva

izjava – ne prima drugu stipendiju

izjava o nezaposlenosti

Napišite komentar