Novosti

Mihael Ban novi dječji načelnik Tuhlja

Mihael Ban novi je Dječji načelnik Dječjeg vijeća Općine Tuhelj. Njegova zamjenica je Lucija Tušak, a Lorena Tkalec okušat će se kao tajnica.
Uz kakao s načelnikom, grickalice i ozbiljan rad, 11. prosinca konstituirano je Dječje vijeće Općine Tuhelj u 9. mandatu. Konstituiranje je održano baš na dan kad je DND Tuhelj slavio 15. rođendan.
Sjednici su nazočili načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja, predsjednik Općinskog vijeća Robert Romić, predsjednica DND-a Tuhelj Snježana Romić, pedagoginja OŠ Lijepa naša i članica Izvršnog odbora DND TUHELJ Natalija Knezić-Medvedec te 13 novoizabranih dječjih vijećnika/ca. Predsjednica DND-a upoznala je nove vijećnike i vijećnice sa Statutom Dječjem vijeća i njihovim obvezama nakon čega su položili svečanu prisegu. Načelnik općine gospodin Hercigonja poželio im je uspješne aktivnosti i rekao da će uvijek biti rado viđeni u Općini i s punom će ozbiljnošću saslušati njihove prijedloge za poboljšanje uvjeta za život i rad djece u Tuhlju. Nakon predstavljanja kandidata dječji vijećnici su tajnim glasanjem izabrali svoje vodstvo. Dječji načelnik zahvalio je na ukazanom povjerenju te je dogovorena radionica u siječnju kad će razraditi detaljan program rada te proračun za njegovo ostvarivanje. Načelnik općine i drugi nazočni gosti zaželjeli su vodstvu i novim dječjim
vijećnicima i vijećnicama uspješan rad u dvogodišnjem mandatu.

Napišite komentar