Novosti

KUD ”Naša lipa” Tuhelj na 50. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova

Ovog vikenda, 7. i 8. listopada 2017., mješoviti pjevački zbor KUD-a „Naša lipa“ iz Tuhlja pod vodstvom dirigenta Armanda Slavičeka nastupiti će kao predstavnik Krapinsko-zagorske županije na jubilarnom 50. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Rovinju. „Našoj lipi“ ovo je 8. nastup na državnom susretu zborova u 19 godina djelovanja, a 2007. godine zbor je na 40. susretu osvojio brončanu plaketu. Velik uspjeh je i prošlogodišnja srebrna plaketa osvojena na „Festivalu glazbe“ u Zagrebu.

Zbor će u natjecateljskom dijelu programa u subotu izvesti skladbe: „Hrvatska rapsodija“ Josipa Hatzea, „Kirales“ Emila Cossetta i „Jaz bi rad cigajnar bil“ Tadeje Vulc, a u revijalnom dijelu u nedjelju prvi će nastupiti sa afričkom duhovnom molitvom „Ukuthula“. U ovom obiteljskom zboru zajedno pjevaju bračni partneri, braća i sestre, roditelji i djeca te druga rodbina, i okupljaju se mladi od 13 godina do nešto starijih od 77 godina. Na hrvatskoj i međunarodnoj zborskoj sceni Tuhelj je prepoznat po međunarodnom natjecanju zborova „Zlatna lipa Tuhlja“ koje je u 8 godina u Tuhelj dovelo 70 različitih zborova, a to natjecanje će promovirati i među najboljim hrvatskim amaterskim zborovima u Rovinju.

Uz Tuhljane nastupaju zagrebački akademski zborovi „Concordia discors“ i „Capella juris“ te zborovi iz Garešnice, Ivanca, Rijeke, Karlovca, Križevaca, Čakovca, Nedelišća, Zaprešića, Petrinje, Osijeka, Virovitice i Rovinja. Zbor se za državnu smotru kvalificirao koncertom koji je priredio 10. lipnja 2017. u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tuhlju pred selektorom Hrvatskog sabora kulture maestrom Markom Skorinom, koji je preporučio nastup zbora u Rovinju, a i sam je održao probu sa zborom kako bi se zbor još bolje pripremio. Zbor je dosad nastupao u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji te Crnoj Gori.

Napišite komentar