Novosti

Kud Naša Lipa Tuhelj sudjelovao na Susretu amaterskih kazališta u Humu na Sutli

U kinodvorani u Humu na Sutli, 16. travnja održan je susret amaterskih kazališta za izbor predstavnika Krapinsko-zagorske županije koji će nastupiti na 63. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera. Domaćin ovogodišnjeg susreta bila je Udruga Kultokaj i Humsko amatersko kazalište, a na inicijativu domaćina, susret je po prvi puta bio humanitarnog karaktera, prikupljala su se sredstva za Ivana Zucala oboljelog od cerebralne paralize.
U izbor za selekciju za 63. FHKA se uključilo 5 glumačkih družina s područja Krapinsko-zagorske županije, a izvedeno je bilo čak 7 predstava slobodnog ulaza (više o tome možete pročitati na stranicama Humskog amaterskog kazališta Humsko amatersko kazalište). Naša dramska družina izvela je predstavu Otmica za koju je tekst napisala Snježana Babić Višnjić, a režiju potpisuje Pavica Iveković.
Selektorica ovogodišnjeg susreta, odabrana od strane Hrvatskog sabora kulture, bila je Sanja Nikčević, kazališna teatrologinja i kritičarka, Prema izboru selektorice, priznanje za najbolju predstavu u cjelini dodijeljeno je Humskom amaterskom kazalištu za predstavu Ljubav se ne trži, autorice i režiserke Sare Kolar. Tako će Humsko amatersko kazalište ove godine predstavljati našu županiju u Vodicama na državnom festivalu. Čestitamo im i želimo uspješan nastup!
Priznanje za najbolju sporednu mušku ulogu dobio je naš Tomislav Gmajnički za ulogu direktora u tvornici traktora, a u istoj kategoriji bio je nominiran i Edo Kunšt za ulogu Raula, zvijezde sapunice. Bravo, dečki! Čestitamo i svim ostalim dobitnicima priznanja!
Hvala Humskom amaterskom kazalištu na odličnoj organizaciji i gostoprimstvu!
Fotografije: Martin Horvat

Napišite komentar