Novosti

Još jedna uspješna volonterska akcija u Tuhlju

U Općini Tuhelj nastavlja se s provođenjem zadanih mjera i aktivnosti iz Lokalnog programa za mlade koji je donesen u listopadu prošle godine, pa je tako ove subote provedena volonterska akcija čišćenja javnog puta u organizaciji i u suradnji  Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tuhelj i Savjeta mladih Općine Tuhelj. Time je očišćeno raslinje i drveće uz javni put u duljini od više od jednog kilometra koji vodi od centra Tuhlja kroz naselje Pristava do Svetog Križa. Petnaestak mladih nakon završetka navedenih radova u jutarnjim satima  družilo se uz logorsku vatru i  pečenje jegera, a da sve bude spremno za radni gablec kao i za sendviče na početku akcije  pobrinula se zamjenica načelnika Veronika Kolman.

Mladima je u provođenju radova pomogao i načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja: ”Mjerama i aktivnostima iz Lokalnog programa za mlade želimo da mladi postanu odgovorni sudionici društvenog života, uključivanjem u procese donošenja odluka, ali i motiviranjem mladih da sudjeluju u raznim volonterskim akcijama i budu aktivni u društvenom životu svoje zajednice te da javno dobro doživljavaju kao vrijednost svih nas za koje se svi zajedno trebamo brinuti. Zahvaljujem svima koji su se odazvali i doprinijeli uspješno odrađenoj akciji.”

Tomislav Tramišak, predsjednik Savjeta mladih Općine Tuhelj i tajnik DVD-a Tuhelj zadovoljan je angažmanom mladih i članova DVD-a Tuhelj koji se uvijek rado uključuju u društvena događanja u općini i dodao: ”Savjet mladih Općine Tuhelj kontinuirano radi na informiranju mladih o temama koje su im važne, organizira razne aktivnosti kako bi mlade motivirali za volontiranje i uključivanje u procese donošenja odluka. Također, tu smo kako bi nas mladi informirali o problemima i potrebama za koje predlažemo rješavanje općinskom vijeću i načelniku.”

Članstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tuhelj broji više od 30-ak mladih, a od toga čak tri člana društva aktivni su članovi Savjeta mladih Općine Tuhelj.  Mladi vatrogasci redovito sudjeluju u vatrogasnim natjecanjima gdje osvajaju odlične rezultate, a aktivni su i na događanjima na području općine, kako u sudjelovanju, tako i u organizaciji aktivnosti.

U Općini Tuhelj  sukladno Lokalnom programu za mlade s takvim akcijama nastavljaju i u narednom periodu, za svaku godinu po jednu volontersku akciju u suradnji s jednom od udruga s područja općine. Tijekom narednog perioda između provođenja akcija Općina Tuhelj promovirat će važnost volontiranja i uključivanja u rad udruga kroz Tuheljski list i druge informativne aktivnosti.

 

Napišite komentar