Novosti

Javno savjetovanje u postupku donošenja Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinja

Općina Tuhelj, sukladno članku 30. Statuta Općine Tuhelj (”Službeni glasnik Krapinsko – zagorske županije” broj 12/18) daje na javno savjetovanje prijedlog Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama.

U Općini Tuhelj je trenutno na snazi Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca koja je donesena 2016. godine, no radi donošenja novog Zakona o zaštiti životinja (”Narodne novine” broj 102/17) koji je na snazi od 26.10.2017. godine, potrebno je provesti postupak usklađivanja općinske odluke s važećim zakonskim odredbama.

Javno savjetovanje je otvoreno do utorka, 29.05.2018. godine do 23:59 sati te do tog trenutka po propisanom obrascu koji se nalazi na linku u nastavku možete na e-mail adresu opcina.tuhelj@gmail.com dostaviti svoje prijedloge i primjedbe na predloženi tekst odluke.

 

ODLUKA-držanje kućnih ljubimaca

Obrazac-o-savjetovanju-kućni ljubimci

Zakon o zaštiti životinja

Izvješće-o-provedenom-javnom-savjetovanju – životinje

Napišite komentar