Novosti

Javni poziv – savjetovanje sa zainteresiranom javnošću – Pravilnik za dodjelu novčane pomoći učenicima i studentima

Općina Tuhelj je tokom 2017. godine pristupila izradi novog Pravilnika za dodjelu novčanih pomoći učenicima i studentima. Nakon što je na sjednici Općinskog vijeća Općine Tuhelj donesen zaključak da postoji potreba za donošenjem novog pravilnika, organizirana je tribina pod vodstvom Tajane Broz na kojoj su donesene glavne smjernice za izradu pravilnika te je formirana komisija koja će pristupiti izradi pravilnika. Komisija u sastavu Veronika Kolman, Darko Kuhar, Paula Petrinec, Snježana Romić i Armando Slaviček izradila je prijedlog novog Pravilnika.

Novi pravilnik regulira dodjelu novčanih pomoći na drugačiji način nego dosadašnji.

Učeničke novčane pomoći će se moći ostvariti putem 2 kriterija:

  1. boravka u mjestu školovanja (taj kriterij se i ranije koristio)
  2. školovanja za deficitarna zanimanja (novost)

Novost je u studenskim novčanim pomoćima to što će se moći ostvariti dodatni bodovi na temelju:

  1. uspjeha u školovanju,
  2. socijalnog statusa i
  3. školovanja za deficitarna zanimanja.

Bodovanjem pristiglih zahtjeva će se utvrditi rang lista na temelju koje će se dodjeljivati novčana sredstva. Dosadašnja praksa je bila takva da su svi studenti koji su ostvarili uvjete za dodjelu novčane pomoći, dobivali isti iznos, a sada će se iznos dodjeljivati ovisno o broju ostvarenih bodova.

Svoja mišljenja, očitovanja i prijedloge za novi pravilnik možete u pisanom obliku na propisanom obrascu, poslati na adresu Općina Tuhelj, Tuhelj 36, 49215 Tuhelj ili na e-mail adresu:  opcina.tuhelj@gmail.com, zaključno do 11. rujna 2017. godine.

Sve pristigle prijedloge će razmotriti Komisija za izradu novog pravilnika, a prihvaćeni prijedlozi će se inkorporirati u prijedlog pravilnika.

stipendije-pravilnik iz 2005.

stipendije-pravilnik – novi

Obrazac sudjelovanja u savjetovanju

Napišite komentar