Novosti

Izgradnja i opremanje parka s fontanom u Tuheljskim Toplicama

U skoroj će budućnosti mještani Općine Tuhelj dobiti novi park s fontanom! Naime, Općina Tuhelj je, kao nositelj projekta podnijela prijavu spomenutog projekta dana 30. studenog 2018. godine na LAG natječaj za tip operacije 3.1.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” LOKALNE AKCIJSKE GRUPE „ZAGORJE-SUTLA“.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju proteklog je tjedna donijela Odluku o rezultatu administrativne kontrole te je Zahtjev za potporu pozitivno ocijenjen. Odlukom je utvrđen intenzitet potpore u visini od 100 % (natječajnom dokumentacijom propisana je granica potpore do maksimalno 36.000 EUR za ulaganje kako je navedeno), tako da procijenjeni iznos potpore iznosi 266.850,00 HRK. Za projektnu dokumentaciju u 2018. godini utrošeno je 36.662,50 HRK vlastitih sredstava, dok ukupan iznos projekta iznosi 452.452,37 HRK.

 

 

Predviđena lokacija parka je u Tuheljskim Toplicama na samom ulazu u kompleks Termi Tuhelj d.o.o. koje su nam bez naknade ustupile zemljište za izgradnju.  Za projektiranje je zadužena projektantska tvrtka Kostelgrad-projekt. Kako bi park i fontana trebali izgledati možete pogledati na fotografijama ispod. 

 

Napišite komentar