Novosti

Održano IV. TERENSKO NATJECANJE OPERATIVNIH VATROGASACA „Rakovec-Tuhelj 2022.

Nakon dvije godine pandemijske stanke, 04. lipnja održano je IV. Terensko natjecanje operativnih vatrogasaca „Rakovec-Tuhelj 2022.“ u organizaciji DVD-a Rakovec i Tuhelj. Na natjecanju je sudjelovalo 60 operativnih vatrogasaca iz 12 dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Hrvatske i Slovenije.
Atraktivno događanje započelo je postrojavanjem ekipa ispred Vatrogasnog doma u Rakovcu pod zapovijedi Davora Lunka, gdje su se vatrogascima pozdravnim govorima obratili gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, predsjednik DVD-a Rakovec ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Klanjca Željko Zajec te predsjednik DVD-a Tuhelj Tomislav Tramišak koji su natjecateljima zaželjeli uspješno natjecanje te naglasili važnost ovakvih vježbi, kako bi vatrogasci bili spremni intervenirati u slučaju potrebe, kako je bio slučaj proteklog tjedna kada su čistili led nakon tuče, debljine i do 50 cm.
Natjecanje se odvijalo na 6 lokacija na području Grada Klanjca i Općine Tuhelj. Vježba s potopnom pumpom i pronalazak nestale osobe, vježba s vatrogasnom pumpom, tehnička intervencija u prometu, poligon, požar staje i šumski požar, bili su zadaci koje su vatrogasci nastojali savladati u što kraćem vremenu.
Najuspješnija ekipa ponovno je, isto kao i predpandemijske 2019. godine, bio DVD Bukovlje, ispred drugoplasiranih PGD Rogatec, dok je treće mjesto pripalo DVD Mala Erpenja.
Titulu „Najkuglača“ u gađanju plastičnih boca cijevima osvojio je DVD Marija Bistrica.
Proglašenje pobjednika održano je ispred Vatrogasnog doma u Tuhlju gdje je uslijedilo druženje uz prigodni domjenak i razmjenu dojmova s ovog zanimljivog natjecanja.
Podjeli pehara sudjelovao je i načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja uz zapovjednika Ivana Šurinu i zamjenika zapovjednika, a ujedno i predstavnika Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Zdravka Šurina. Premda je bio spriječen župnim obavezama, na kratko je svratio i tuheljski župnik Božo Belinić koji je čestitao vatrogascima na uspješno odrađenim zadacima.
?: Filip Glas, Davor Žažar, Nedjeljko Babić, Davor Lunko, Tomislav Tramišak

Napišite komentar