Novosti

Humanitarna akcija ”Za Danielove noge”

Udruga “Zagorje u srcu” organizira 30. po redu polumaraton “Mihanović” u Tuheljskim Toplicama. Radi se o dvodnevnoj sportsko – humanitarno – turističkoj manifestaciji kojom će se obilježiti i Svjetski dan turizma (27. rujna), a osim tradicionalne polumaratonske utrke u dužini od 21,1 kilometar, održat će se i humanitarna utrka za građane pod nazivom “3,5 kilometara za Danijelove noge”.

Kotizacija 50 kuna

Utrka građana na rasporedu je u subotu, 23. rujna. Prolazi se rutom Terme Tuhelj – Sveti Križ – Tuhelj, a kotizacija je 50 kuna. Prikupljeni iznos od uplaćenih startnina donira se za humanitarnu akciju “Za Danijelove noge”. Za sve sudionike humanitarne utrke osigurana je okrepa na stazi utrke kod ”bistroa Monaco” , kupon za besplatan ručak nakon utrke i zahvala za sudjelovanje.
Inače, 18-godišnji Danijel Plašć iz Zlatara je 31. kolovoza 2015. godine stradao u prometnoj nesreći u kojoj je zadobio tešku ozljedu leđne moždine, nakon koje je ostao nepokretan, prikovan za invalidska kolica, sa stopostotnom invalidnošću. Međutim, postoji pomagalo, robotsko odijelo koje bi mu moglo pomoći da stane na svoje noge i prohoda. Odijelo se ne može nabaviti u Hrvatskoj, a stoji oko 80 tisuća eura.

Pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe u ovu hvalevrijednu akciju i svojim doprinosom pomognu Danijelu da opet prohoda.

Utrka je duljine samo 3,5 km tako da vam nije potrebna posebna oprema ni kondicija, možete je protrčati, prehodati ili pak šetati našim tuheljskim krajem. Bitno je sudjelovati!

Vidimo se u subotu u Tuheljskim Toplicama na startu!

Prijaviti se možete na sljedećem linku:

https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/1457/prijava_na_utrku

Više detalja o utrci:

http://zagorjeusrcu.hr/manifestacija-3/

 

Napišite komentar