Novosti

GODIŠNJE IZVJEŠĆE O RADU SAVJETA MLADIH OPĆINE TUHELJ ZA 2020. GODINU

Savjet mladih Općine Tuhelj održao je 2. ožujka svoju 13. sjednicu na kojoj je doneseno Izvješće o radu Savjeta mladih Općine Tuhelj za 2020. godinu. Tokom 2020. godine održano je 5 sjednica na kojima su donesena 4 akta i 4 prijedloga.

„S ponosom ističemo dvije inicijative pretvorene u djelo, a koje su obilježile 2020. godinu:

  1. Pokrenuta organizacija „pub kviza“
  • kroz prvu polovicu godine održana su 4 kviza pod vodstvom Marka Brozovića, tada osobe na stručnom osposobljavanju u Općini Tuhelj
  1. Organiziran prvi turnir u Play station igri FIFA20
  • krajem veljače održan je prvi turnir u igranju Playstation igre “FIFA20” koji je okupio tridesetak mladih entuzijasta

Epidemiološka situacija onemogućila nam je provedbu većine aktivnosti, tako da su izvršene u manjem obujmu od planiranog.“ – rekao nam je predsjednik Tomislav Tramišak te pobrojao ostale aktivnosti kroz godinu:

Krajem siječnja na satu razredne zajednice svoja iskustva iz dosadašnjeg školovanja s učenicima 8. razreda podijelili su bivši učenici OŠ Lijepa naša, sada uspješni srednjoškolci, studenti i zaposleni. Upoznali su osmaše sa specifičnostima svojih srednjih škola, fakulteta i zanimanja na vrlo zanimljiv i veseo način. Svi sudionici ovog zanimljivog sata razredne zajednice na kraju su zaključili da je ovakav način prezentiranja srednjih škola/fakulteta/zanimanja vrlo zanimljiv i poučan za obje strane.

Premda su bili zakinuti fizičkim okupljanjem, članovi Savjeta su putem Facebook grupe dali svoje prijedloge i primjere dobre prakse vezane uz epidemiju COVID-19 koji su u svibnju poslani Savjetu za mlade Vlade Republike Hrvatske, a koji je dio njih usvojio u Preporukama koje se nadovezuju na dopis udrugama mladih i za mlade te savjetima mladih na području Republike Hrvatske.

Krajem studenog donijet je Program rada za 2021. godinu, a na istoj sjednici doneseni su i „Prijedlozi mjera nadležnim tijelima za umanjivanje posljedica pandemije COVID-19 na lokalnoj razini“ koji su dostavljeni načelniku na razmatranje.

Na samom kraju prosinca, članovi Savjeta dali su svoj doprinos u akciji prikupljanja i razvrstavanja osnovnih životnih potrepština za potresom pogođena područja, koju je organizirala Općina Tuhelj u vatrogasnom domu u Tuhlju 30. prosinca.

Spomenute akte, kao i Izvješće te Program rada možete pronaći na web stranici Općine Tuhelj:  https://tuhelj.hr/opcinska-uprava/savjet-mladih-opcine-tuhelj/.

Napišite komentar