Novosti

Fitness u Sportskoj dvorani u Tuhlju

Nekoliko desetaka žena različite životne dobi i sa osmjesima na licu dočekalo nas je prošle srijede na ulazu u dvoranu osnovne škole Tuhelj. Rekviziti koje su imale bili su isti – bočica vode i prostirka. Uskoro im je, naime, trebao započeti trening pod budnim i stručnim okom voditeljice Željke Šoštar.

Anketa
Žene se sastaju i rekreiraju svakog ponedjeljka i srijede, a riječ je o aktivnosti u sklopu Lokalnog programa za mlade kojeg je krajem listopada prošle godine izglasalo Općinsko vijeće Općine Tuhelj. Među polaznicama je i zamjenica načelnika Tuhlja, Veronika Kolman. Objašnjava, među mještanima, a sve u sklopu projekta  ”Tuhelj ZA mlade!”, provodila se anketa o tome kojih aktivnosti nedostaje na području općine. – Rezultati ankete pokazali su kako nedostaje aktivnosti za žene, ali i neki vid tjelovježbe ili fitnessa. Također, već su ranijih godina članovi Savjeta mladih Općine Tuhelj svojim preporukama ukazivali na navedeno.  Zato smo krenuli upravo s fitnessom i prvih mjesec dana odlučili smo da bude besplatno za sve kako bismo na temelju broja zainteresiranih mogli formirati cijenu, a troškove je platila Općina. Iznenadilo nas je kakav je odaziv zainteresiranih žena bio – rekla je Kolman dodajući kako joj je drago što dolaze žene i iz drugih gradova i općina. Od veljače fitness provodi Sportsko društvo Tuhelj uz nadoplatu od 80 kuna mjesečno. – Priključiti se mogu osobe svih starosnih skupina, bez obzira jesu li s područja Općine Tuhelj ili ne – dodala je Kolman.

‘Nikad nije kasno’
Za stručni dio treninga zadužena je već spomenuta trenerica Željka Šoštar. Istaknula je kako se treninzi odvijaju ponedjeljkom od 20 i srijedom od 19 sati, a započeli su sredinom siječnja. I nju je veliki odaziv žena iznenadio. – Zaista nisam mislila da će biti toliko zainteresiranih, ali mi je jako drago da je tako. Jako nam je dobro. Vježbamo i družimo se, a pritom se i dobro zabavimo – rekla je Željka. Na treninzima, kaže, uvijek vlada dobra atmosfera, a ona nastoji osmisliti vježbe koje će biti primjerene svim dobnim skupinama. –Nikad se nije kasno početi brinuti o zdravlju i krenuti s vježbanjem – dodala je trenerica. A s njom se složila i jedna od polaznica treninga, 51 – godišnja Đurđica Šoštar iz Trstena. Priznaje da se nikad nije redovito bavila sportom ili nekom fizičkom aktivnošću, no kako ima posao gdje sjedi osam sati, osjetila je da joj je rekreacija potrebna. – Puno mi je lakše nakon treninga i rekreacija svakome dobro dođe. Ono kaj mogu vježbati to vježbam, a kaj ne to ne radim. Preporučila bih svima da se krenu baviti nekom aktivnošću – rekla je Đurđica.

Izvor teksta: Zagorski list

Napišite komentar