Novosti

Epruvetica za Luciju – akcija darivanja krvi u četvrtak 4. lipnja 2020. godine

Poštovane Tuhljanke i Tuhljani, svi ljudi dobre volje,

ukoliko imate od 18 do 40 godina, molim Vas da se odazovete akciji davanja krvi za upis u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica za pomoć našoj Tuhljanki, maloj Luciji koja boluje od leukemije.

Pokažimo da imamo veliko srce!

Općinski načelnik

Mladen Hercigonja

Lucija, djevojčica stara 8 godina, učenica OŠ Lijepa naša u Tuhlju, boluje od leukemije i potrebna joj je transplatacija koštane srži. Dajmo uzorak krvi jer možda baš vi možete pomoći njenom ozdravljenju!

Uzorak krvi za upis u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica ne može se dati samo za Luciju već se upisom u Hrvatski registar dajete na raspolaganje oboljelim osobama diljem svijeta.

EPRUVETICA ZA LUCIJU!

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu dati uzorak krvi i upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Prilikom upisivanja, a prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, apeliramo na građane da drže razmak od 1.5 do 2 metra, da se koriste dezinficijensima koje ćemo osigurati na ulazu u prostoriju gdje će se upisivati u Hrvatski registar te da ukoliko imaju bilo kakve simptome poput respiratornih problema/infekcija, povišene tjelesne temperature i sl. da zbog sigurnosti svih ostalih, propuste ovu akciju. Informacije o tome gdje se, osim na ovoj akciji, mogu upisati u jednom od 8 transfuzijskih centara u Republici Hrvatskoj mogu pronaći na sljedećoj poveznici: https://zaklada-ana-rukavina.hr/transfuzijski-centri/

Akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica održat će se u

četvrtak, 4. lipnja 2020., od 14,00 do 17,00 sati u školskoj dvorani Osnovne škole Lijepa naša u Tuhlju.

Ova akcija provodi se u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina kako bi zajedno pomogli oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem na inicijativu OŠ Lijepa naša, Općine Tuhelj i DND Tuhelj.

.

Napišite komentar