Novosti

DVD Tuhelj poziva djecu da se uključe u rad društva

U ponedjeljak 8. lipnja članice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tuhelj, Dora, Petra, Kristina i Nikolina u suradnji s Osnovnom školom Lijepa naša, prezentirale su učenicima 1., 2., 3. i 4. razreda aktivnosti vatrogasaca (što sve rade, što može uzrokovati požar, kako se može spriječiti i kako postupaju vatrogasci u njegovom gašenju). Nakon teorijskog dijela održan je i kviz u kojem su sudjelovali i sami učenici. Inače, ovu aktivnost provodi se i u sklopu Lokalnog programa za mlade Općine Tuhelj koju u svom programu planira i Savjet mladih. Uobičajeno je da se ova aktivnost provodi u svibnju (mjesecu zaštite od požara), no, s obzirom na trenutnu situaciju izazvanu koronavirusom, aktivnost je odrađena početkom lipnja.

DVD Tuhelj proveo je ovu edukativnu aktivnost s ciljem da nauče djeca nešto novo, ali i sa željom da se u njima pobudi želja da se uključe u naše društvo i aktivnosti koje provodimo.

Roditelji zainteresirane djece koja imaju od 6 do 12 godina, slobodno mogu kontaktirati  voditeljicu podmlatka DVD-a Tuhelj Petru Poljanec (Kontakt: 0996858677) koja će dati sve informacije o uključenju djece u društvo.

Iz DVD-a Tuhelj poručuju: „Djeco, očekuje vas dobro društvo, vježbe s brentačama te natjecanja! Prelaskom iz dječjeg uzrasta u vatrogasnu mladež, nakon navršenih 12 godina, očekuju vas nove vježbe, zadaci, prepreke i natjecanja te mogućnost boravka u Kampu vatrogasne mladeži u Fažani. Boravak obuhvaća program obuke i osposobljavanja te vježbe vatrogasne olimpijade i sportske igre. Dio tog programa odvija se i poslijepodne, a uvečer se organizira zabavni program. Djeci je na raspolaganju i sportski teren za košarku i mali nogomet te igralište za odbojku. Svaka godina u Fažani novo je iskustvo, upoznaju se nova društva, stječu poznanstva i stvaraju nova prijateljstva.“

„Za mladež je kamp u Fažani izvrsna oaza učenja i odmora koja sa sobom nosi lijepa sjećanja i uspomene za cijeli život” – rekle bi sve generacije našeg vatrogasnog društva koje su tamo boravile.

 

Napišite komentar