Novosti

Dječji tjedan

dav

DRUŠTVO “NAŠA DJECA“ TUHELJ organiziralo je aktivnosti u Dječjem tjednu, koji se obilježavao od 1. do 7. listopada, a sve pod motom “Ljubav djeci prije svega“. Međunarodni dan djeteta i prvi dan Dječjeg tjedna započeo je  točno u podne, 1. listopada. Okupljenu djecu u tri kruga, na školskom igralištu točno u podne pozdravila je dječja načelnica Anja Petrinec. Predstavila je sve aktivnosti za djecu u tijekom tjedna uz želju za vesela druženja. Nakon toga zapjevali su  pjesmu Kad si sretan koju je povela predsjednica Koordinacijskog odbora akcije Općina Tuhelj prijatelj djece Snježana Romić.

Načelnik Općine Tuhelj gosp. Mladen Hercigonja primio je kao i svake godine u Dječjem tjednu delegaciju djecu, Dječje vijeće i Dječji forum te Male aktiviste OŠ Lijepa naša na susret i radnu sjednicu s temom „Briga lokalne zajednice za djecu“ Uz djecu na susretu u općini bila je predsjednica Koordinacijskog odbora akcije Općina Tuhelj-prijatelj djece i predsjednica DND TUHELJ i ravnateljica škole Snježana Romić. Sjednicu je vodila dječja načelnica. Djeca Tuhlja postavljala su pitanja i prijedloge za proračun u idućoj godini o aktivnostima koje su u interesu djece. Načelnik i ravnateljica odgovarali su na pitanja, davali objašnjenja o mogućnostima ulaganja te se obvezali da će ih na idućem susretu u proljeće obavijestiti što je od njihovih prijedloga u proračunu općine za 2019. godinu.

Dan zamijenjenih uloga u Dječjem tjednu postao je naša tradicija. Učenici su se okušali u ulogama kuharice, domara, spremačica i naravno, učitelja. Satovi su poprimili malo drugačiji oblik, a učenici su pokazali svoju kreativnost i snalažljivost u učiteljskoj ulozi. Posebno nas veseli i suradnja dolazak mame Martine Zanoški koja je u 3. razredu održala je sat Matematike. Mama je izjavila: „Nije to lako. Treba na toliko toga paziti i puno pripremiti.“

Po završetku nastave učenika razredne nastave, Dječje vijeće i Mali aktivisti Škole organizirali su učenje i igranje starih igara u sklopu projekta Dječjeg vijeća „Zaigrajmo stare igre“. U vedrom ozračju igralo se: Lončić, Brusim, brusim škarice, Rinčicu tolam, Gumi-gumi, Bacanje kamena s ramena, Stara košara…

Članovi DND- a sudjelovali su i na svečanom otkrivanju ploče  “Krapinsko – zagorska županija – prijatelj djece“.

Koordinacijski odbor akcije Općina Tuhelj prijatelj djece raspisali su poziv svim zainteresiranim grupama i pojedincima da se jave na likovno-literarni natječaj Osmijeh za bebu.

 

Napišite komentar