Novosti

DJEČJI TJEDAN U TUHLJU (4.10.2021.-8.10.2021.)

Pod motom  „LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA!“ obilježili smo Dječji tjedan. DND TUHELJ organizirao je u suradnji s Dječjim vrtićem Potočić Tuheljski i Osnovnom školom „Lijepa Naša“ mnogobrojne aktivnosti.

Ova tradicionalna akcija  s niz aktivnosti posvećena je djeci u prvom tjednu listopada. Cilj Dječjeg tjedna je usmjeriti pozornost javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu. Okupili smo djecu vrtića, škole i odrasle u zajedničkom krugu uz pjesmu te zaigrali igre.

Tema kojom smo obilježili ovaj Dječji tjedan bazirala se na zdravoj prehrani, voću i povrću te na pravilnoj higijeni i razgovarali o zdravim navikama. U dječjem vrtiću je patronažna sestra Vlatka održala radionicu na temu pravilnog pranja ruku. Izrađivali su smoothije od raznog voća i povrća, napravili piramidu zdrave prehrane, posadili su voćku u vrtićkom dvorištu i pogledali predstavu „Cvrčak i Mrav“ zajedno s učenicima od 1. do 5. razreda.  Proveli smo i aktivnost Poruke djece odraslima.

U Osnovnoj školi Lijepa naša sakupljali su se recepti pripremanja voća i povrća, jelo se svakodnevno voće. Delegacija Dječjeg vijeća bila je na primanju kod načelnika općine uz kakao i konstruktivan razgovor.

Zahvaljujemo svima na suradnji i ugodnom druženju tijekom dječjeg tjedna.

 

Napišite komentar