Novosti

DJEČJI TJEDAN U DND TUHELJ

U suradnji Osnovne škole Lijepa naša i Društva “Naša djeca” Tuhelj organizirane su brojne aktivnosti tijekom dječjeg tjedna od 6. do 12. listopada. Tjedan smo započeli okupljanjem učenika i učitelja na školskom igralištu sa zamjenikom načelnika Općine Tuhelj Mladenom Hercigonja i predsjednicom DND Tuhelj i ravnateljicom škole Snježanom Romić. Izgovoren je tradicionalni moto „Ljubav djeci prije svega“, viknuli „Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!“ te zapjevali pjesmu „Kad si sretan”.

Uključili smo se u akciju Dječjeg vijeća „Daj 10 za prava djece u svijetu” te pisali poruke odraslima i djeci svijeta. Platno s porukama predali smo načelniku Općine Tuhelj. Poruke djece pisane su u suradnji s razrednicima tijekom cijelog tjedna pa se sad nalaze na ulazima u učionice pa ih svaki posjetitelj škole može pročitati.
U petak su organizirane vesele igre za djecu od 1. do 4. razreda na školskom igralištu.

Dječji forum „Tuheljko“ i Dječje vijeće održali su radne i vesele radionice ispunjene ozbiljnim razgovorima o dječjim pravima, igrom i veseljem. Započela je s radom igraonica za djecu od 3 do 5 godina.
U subotu, 11. listopada u prostorijama općine načelnik Općine Tuhelj Renato Ilić i njegov zamjenik Mladen Hercigonja primili su predstavnike Dječjeg vijeća, Dječjeg foruma i Vijeća učenika. Tom je prilikom Dječje vijeće održalo svoju izvještajnu sjednicu na kraju mandata. Djeca su provela u razgovoru s načelnikom sat vremena te postavila brojna pitanja od važnosti za djecu na koja su dobila odgovore. Kao rezultat razgovora je davanje inicijative Dječjeg vijeća Općinskim vijećnicima i Školi za organiziranje akcije koja bi se održavala jednom mjesečno, a svaki puta u drugom selu. Cilj je aktivnosti uređenje sela i čišćenje okoliša u kojem bi sudjelovali i odrasli i djeca te se družili u zajedničkoj akciji za dobrobit mještana.

SkupDSC06877igra2Kod načelnika 2Daj 10

Napišite komentar