Novosti

Dječji dan u Tuhlju

Izvor teksta: portal Zagorje.com

Ova subota u Tuhlju je bila rezervirana za Dječji dan koji je organiziralo Društvo Naša djeca iz Tuhlja u sklopu aktivnosti iz Lokalnog programa za mlade Općine Tuhelj, a u povodu Dana Općine Tuhelj.

– Ova se tradicija njeguje već dugi niz godina. Nekoliko godina smo u jutarnjem terminu organizirali biciklijadu, a u popodnevnom terminu pečenje kukuruza i igranje starinskih igri. Ove godine smo organizirali jednu likovnu radionicu, a tu su igre za djecu dok odrasli peku kukuruz – rekla nam je Snježana Romić, predsjednica DND-a Tuhelj i ravnateljica Osnovne škole Lijepa naša i dodala kako se uvijek okupi dosta djece i njihovih roditelja, a da su im najzanimljivije stare igre. – Igramo školice, brusim, brusim škarice, bacanje kamena s ramena, potezanje užeta i još mnogo igara koje su igrali naši djedovi i bake – objasnila je Romić.

Studentica dizajna Ana Medvedec voditeljica je bila likovne radionice. – Djeca na radionici osmišljavaju priču, crtaju na temelju te priče, a ja nakon toga to grafički oblikujem u jednu knjigu, a to bi bila slikovnica o Tuhlju – ispričala nam je Ana.

Na Dječjem danu je svake godine i načelnik Mladen Hercigonja.

– Tuhelj u sklopu Dana općine već tradicionalno unazad šest godina u sklopu bogatih događanja organizira i Dječji dan kad je dan posvećen najmlađima, odnosno djeci predškolske dobi i školske dobi. Nastojimo im uvijek prikazati starinske običaje, ali i održati radionice – rekao je Hercigonja dodajući kako je već tradicionalno i pečenje kukuruza, a zanimljivo je da je upravo on zadužen za pečenje.

– Radio sam to i prije nego sam stupio na funkciju načelnika i nisam prekinuo tu tradiciju već uvijek rado sudjelujem – dodao je Hercigonja.

 

Napišite komentar