Novosti

Dani Antuna Mihanovića u TZ Biser Zagorja

Od 06.-08. lipnja na području Tuhlja, Klanjca i Trgovišća, održani su Dani Mihanovića u čast  autora hrvatske himne Lijepom našom. Tradicija koju obilježava grad Klanjec već duži niz godina, ove je godine u organizaciji Turističke zajednice Biser Zagorja obilježen u sva tri područja koje od svog osnutka ova turistička zajednica i promovira.

Svečano otvorenje Dana Mihanovića započelo je 06.06. u večernjim satima u Velikom Trgovišću u spomen Justini Mihanović, majci Antuna Mihanovića koja je živjela na području Velikog Trgovišća. Njen grob danas je uređen kao spomen „Hrvatskoj majci“ u Velikoj Erpenji. Poetsko glazbena večer okupila je 80ak gledatelja koji su uživali u izvedbama mladih polaznica Muzičke škole u Pregradi te recitacijama u čast Antunu Mihanoviću. Kao poslastica za kraj, sve prisutne je oduševio nastup hrvatske glazbene dive Zdenke Kovačiček čiji korijeni i potiču sa ovog podneblja.

Subota 07. lipnja bilo je rezervirano za događanje u Klanjcu gdje su se u organizaciji Gradske knjižnice i Kulturnog centra Klanjec organizirale brojne likovne, spisateljske i glazbene radionice za djecu i odrasle uz dodjelu pjesničke nagrade „Antun Mihanović“. Uz nastup djece Osnovne škole A. Mihanović,  prisutne su svojim nastupom razveselila i djeca Dječjeg vrtića Kesten iz Klanjca.

Nedjelja je bila dan za nastupe i izvedbe u Tuhlju. Nakon mise, prisutni su mogli uživati u nastupu folklorne skupine KUDa Antun Mihanović iz Klanjca i Kajkavske družine djece iz OŠ Lijepa naša iz Tuhlja dok je u popodnevnim satima u Tuheljskim Toplicama pokraj Dvorca Mihanović u hotelu Well – bilo upriličeno otvorenje izložbe slika „Hommage Antunu Mihanoviću“ nadaleko poznatog hrvatskog umjetnika Stjepana Đukić Pište uz prigodni program Jurice Vugreka i Josipe Lončar. Izložbi je prisustvovala i zamjenica načelnika Općine Tuhelj Veronika Kolman.

Izložba se može razgledati do kraja ovog mjeseca u prostoru hotela Well.

Napišite komentar