Novosti

ADVENT U TUHLJU: upaljena 2. svijeća na adventskom vijencu

U nedjelju 9. prosinca po prvi puta u Tuhlju je organiziran prigodan adventski program uz paljenje 2. svijeće na adventskom vijencu. Nakon održane mise i molitve vlč. Šengule ispred crkve Uznesenja blažene Djevice Marije, sudionici su pogledali nastup učenica Osnovne škole Lijepa naša iz Tuhlja, te zajedno sa crkvenim zborom zapjevali adventsku pjesmu ”Visom leteć ptice male”.

Adventsko druženje nastavljeno je uz kuhano vino, face painting za djecu, nastup gitarista i mogućnost kupnje prigodnih ukrasa učeničke zadruge ”Kotaček” iz OŠ Lijepa naša, Udruge umirovljenika općine Tuhelj, te prirodnih proizvoda i ukrasa domaćih OPG-ova. Advent u Tuhlju organizira se po prvi puta, u organizaciji Turističke zajednice Biser Zagorja koja okuplja  područje općine Tuhelj, grada Klanjca i općine Veliko Trgovišće.

”Adventska događanja u Turističkoj zajednici Biser Zagorja započela su paljenjem 1000 lampica na božićnom drvcu u Termama Tuhelj. Nakon što smo upaliti prvu i drugu adventsku svijeću na vijencu u Velikom Trgovišću i Tuhlju, nastavljamo sljedeće nedjelje u Klanjcu s početkom u 11 sati, uz  crkveni zbor, Aljošu Mutića i drugi prigodan program. Tijekom ovog adventskog vremena slijedi nam i tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert 23.12. u Tuhlju u organizaciji KUD-a Naša lipa. Za 26. i 27.12. pripremili smo bogat program događanja u Velikom Trgovišću, a osobito izdvajamo žive jaslice, Božićni koncert, nastup Alana Hržice, vožnju turističkim vlakićem i kočijama za najmlađe”, poručila je tom prilikom direktorica TZP Biser Zagorja Tatjana Petranović Capar.

 

Napišite komentar