Novosti

Advent u Biseru Zagorja

Prosinac je vrijeme mira, ljubavi, veselja i dobrih želja i pozitivnih vibracija. U skladu s tim, na području Turističke zajednice  Biser Zagorja – općine Tuhelj, grada Klanjca i općine Veliko Trgovišće tijekom prosinca održavala su se brojna događanja kako za velike tako i za najmlađe.

U četvrtak, 5. prosinca u Velikom Trgovišću  organizirana je  predstava za djecu „Tko se penje uz naš brijeg kada vani pada snijeg“. Dan kasnije u  Termama Tuhelj upaljeno  je 1000 lampica na boru, uz adventsku tržnicu, gastro ponudu i kreativne radionice za djecu, a prigodna događanja nastavljena su na istoj lokaciji  svakog petka i subote u prosincu, u malo smanjenom obujmu zbog vremenskih uvjeta i kiše koja je padala pojedine dane.

U subotu 7. prosinca u Velikom Trgovišću upaljena je prva adventska svijeća nakon čega je uslijedio i nastup KUDa Sloga i prigodni program djece Područne škole Dubrovčan „Napuhani škorenj“ i „Božićnjak za penziju“. Istog dana u Klanjcu je održana baletna predstava za djecu „Odlomak iz baleta Orašar“ i druženje sa Sv. Nikolom u organizaciji Društva Naša djeca Klanjec.

  1. prosinca u Klanjcu je otvorena izložba slika „Hommage Otonu Ivekoviću“ te predstavljena zbirka poezija Ljubice Ribić i Milana Novaka, a dan kasnije na Trgu Antuna Mihanovića upaljena je treća adventska svijeća uz prigodni program Župnog zbora.

Četvrta adventska svijeća upaljena je u Tuhlju u subotu 21. prosinca uz prigodno čitanje Župnika  te nastup Zbora mladih i  djece iz Kajkavske i Literarno recitacijske družine Osnovne škole Lijepa naša iz Tuhlja.

Dani nakon Božića, točnije 26. i 27.12., bili su posvećeni događanjima u Velikom Trgovišću – u četvrtak uz Božićni sajam i nastupe djece vrtića Rožica iz Velikog Trgovišća, udruge Mažoretkinja Dubrovčan, Puhačkog orkestra Mrzlo Polje i KUDa Sloga, a u petak druženje uz predstavu za djecu  „Snježna staza“ i nastup djece Osnovne škole Veliko Trgovišće te Crkvenog zbora Župe Veliko Trgovišće.

U svakom od mjesta unutar područja Turističke zajednice Biser Zagorja organizirani su božićno – novogodišnji koncerti uz domaćine: Puhački orkestar Mrzlo Polje u Velikom Trgovišću, KUD Antuna Mihanovića u Klanjcu i KUD Naša lipa u Tuhlju.

Uz pregršt lijepih želja povodom Božića i Nove 2020. vidimo se u slijedećim danima.

Napišite komentar