Novosti

9. SUSRET GRADOVA I OPĆINA PRIJATELJA DJECE

Grad Jastrebarsko, 17. listopada bio je domaćin ovogodišnjih, 9. po redu susreta Gradova i općina prijatelja djece. Usprkos lošem vremenu susretu se odazvalo 100 sudionika, djece i njihovih mentora.
Našu Općinu predstavljali su učenici 6.razreda; Ana Marić i Karlo Sušec te Andrija Slaviček i Leona Žnidarec, 7.razred. U pratnji učenika bila je Natalija Knezić-Medvedec.
Grad Jastrebarsko vodi posebnu brigu o svojim najmlađim članovima, a provedbom brojnih projekata trude se stvoriti najbolje uvjete za odrastanje. Nakon umjetničkog programa koji su priredili učenici Glazbene škole, predstavljen je projekt Aleja prvašića.
Već dugi niz godina Dječji vrtić Radost provodi EU projekt Razvoj inkluzivnog modela predškolskog odgoja koji je prezentiran mentorima djece. Dr. sc. Ljiljana Pintarić Mlinar s Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta predstavila je priručnik koji je nastao kao rezultat provođenje projekta. U priručniku se nalaze iskustva i primjeri za provođenje inkluzije u predškolskom odgoju. Drugu temu na kojoj se govorilo o Zaštiti i inkluziji djece izbjeglica i migranata, predstavili su nam volonteri DND-a te UNICEF-a govoreći o svakodnevnom radu u prihvatnom centru Opatovac.
Djeca su u to vrijeme imala organizirane igre i radionice te izrađivali modele Sunčevog sustava, razdvajali boje, pokušali dati odgovor na pitanje zašto žirafa ima dugačak vrat i bojali plamen.
Nakon obilaska prvog niskoenergetskog vrtića u Zagrebačkoj županiji, poželjeli smo i mi sličan u našoj Općini.
Nakon službenog dijela susret je nastavljen uz igru i druženje na obiteljskom gospodarstvu Španić.
Osim što je vrijeme prebrzo prošlo, posebno smo ponosni što je naš Karlo Sušec, 6.r. osvojio drugu nagradu sponzora.

Napišite komentar