Novosti

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja

U Općini Tuhelj obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan Hrvatskih branitelja. Branitelji s područja općine Tuhelj, načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja i njegova zamjenica  Veronika Kolman okupili su se u prostorijama DVD-a Tuhelj kako bi svečano obilježili ovaj važan dan za Republiku Hrvatsku.

Nakon hrvatske himne i održane minute šutnje za stradale hrvatske branitelje, načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja pozdravio je prisutne branitelje i zahvalio im na njihovom doprinosu u stvaranju samostalne Republike Hrvatske. Kao jedan od učesnika Domovinskog rata, načelnik se prisjetio zajedništva i sloge branitelja u tim povijesnim trenucima,  te iskazao važnost zajedništva u razvitku hrvatskog društva u današnjim vremenima.

U ime branitelja s područja Općine Tuhelj prisutnima se obratio Petar Herceg te zahvalio načelniku Općine što je na Novom groblju početkom ove godine podignut spomenik hrvatskim braniteljima ispred kojeg im sada možemo izraziti pijetet i zahvalnost za sve što su učinili za domovinu.

Nakon prigodnih govora svi zajedno zapalili su svijeće i položili cvijeće poginulim suborcima ispred spomenika braniteljima na Novom groblju.

Napišite komentar