Novosti

Matica umirovljenika Općine Tuhelj

Udruga  umirovljenika Općine Tuhelj je do 1993.g. djelovala kao podružnica Općine Klanjec, i te iste godine osnovana je samostalna Udruga umirovljenika Općine Tuhelj. Osnivači su bili, gospođa Milka Kanceljak, gospođa Magdalena Pajk i gospođa Zdenka Soknić. Naša Udruga obuhvaća mjesta: Tuhelj, Pristava, Prosenik, Sv. Križ, Črešnjevec, Tuheljske Toplice, Trsteno, Glogovec i Lenišće. Svako od tih mjesta ima svog povjerenika izabranog na godišnjoj Skupštini, koji bez ikakve naknade rade za dobrobit ove Udruge. Ukupan broj članova mijenja se iz godine u godinu i prosječno broji oko 110 članova.

Naša generacija je stekla svoju životnu filozofiju, pa polazimo od toga da svaki sretan čovjek zrači i širi oko sebe zadovoljstvo, pa će tako i članovi obitelji i okruženja u kojem se nalazi naš zadovoljan član osjetiti te blagodati.
Da bi postigli zadovoljstvo tih ljudi organiziramo razne izlete, posjećujemo kazalište, priređujemo zabave, a bolesne i nemoćne posjećujemo sa skromnim poklon paketom. Najsiromašnije uoči Božića posjećujemo i darujemo bogatiji paket da osjete da vodimo brigu o njima, da nisu sami i zaboravljeni. Svoje članove na posljednje počivalište ispraćujemo sa prigodnim aranžmanom.
Udruga ne posjeduje nikakvo Osnovno sredstvo, pa niti prostor gdje bi se sastajali, već moramo zahvaliti LU ” Srndać” Tuhelj, koji nam velikodušno otvara vrata  njihovog Doma , kako bi mogli pripremiti i odraditi osnovne sjednice , zborove i pokoju fešticu.
Što se financijskog dijela tiče , moramo pohvaliti Općinsko Poglavarstvo za razumijevanje naših problema, te da nam dotacijom pomažu da sve to uspijemo realizirati.
Sve to radimo na dobrovoljnoj osnovi i hvala Bogu na dobrim ljudima koji su spremni pomoći, kako bi drugi mogli biti sretniji i zadovoljniji.

Osoba za kontakt:  predsjednica Branka Pleško (049/556-311)